Dorte Holk og hendes team

Kommentar til læserbrev. Dorte Holk - For 200 kroner nedslidning, tak

For nylig læste jeg Dorte Holk's læserbrev på jv.dk, der satte fokus på prissammenligninger blandt frisører i Kolding, og det fik mig til at reflektere dybt over en af de mest presserende udfordringer i vores branche: priskrig.

Som veteran i frisørfaget med over 35 års erfaring, ønsker jeg at understrege et afgørende punkt: Priskrig er en direkte vej til branchens selvmord. Hvis vi ønsker at bevare kvalitet og integritet i vores fag, er det essentielt, at vi som frisører ikke frygter at fastsætte priser, der afspejler værdien af vores arbejde. Det er ikke blot om at tjene en ordentlig løn; det handler om at drive en ansvarlig og bæredygtig forretning.

Læserbrevet fremhævede et vigtigt aspekt, nemlig de reelle omkostninger ved at drive en salon. For at sikre en fair løn til mine medarbejdere, som svarer til deres dygtighed og de krav, branchen stiller, må jeg sætte priser, der afspejler dette.

Dorte skriver at en børneklipning i hendes salon koster mellem 420 og 465 kroner, og en voksenklip starter ved 735 kroner. Disse priser er ikke fastsat ud fra grådighed, men fra nødvendigheden af at dække lønomkostninger, produkter, driftsomkostninger, og vigtigst af alt, at sikre mine ansattes velvære og sundhed.

Det er essentielt at forstå, at når vi reducerer priserne drastisk, skaber vi et miljø, hvor kvaliteten og arbejdsforholdene kompromitteres. Hvis en frisør skal klippe tre-fire kunder i timen for at få økonomien til at hænge sammen, vil det uundgåeligt føre til både fysisk og mental udmattelse. Dette er ikke bæredygtigt hverken for frisørerne eller for kunderne, der fortjener en omhyggelig og personlig behandling.

Det er også værd at bemærke, at frisører er specialister, der har gennemgået fire års uddannelse. Denne ekspertise og dedikation fortjener anerkendelse og en løn, der afspejler den indsats og dygtighed, som kræves i faget. Det er her, vi som frisører skal stå fast og værdsætte vores egen værdi.

Lad os ikke glemme, at vi har et ansvar over for de kommende generationer af frisører. Ved at opretholde fair og bæredygtige priser sikrer vi, at faget forbliver attraktivt og anerkendt, hvilket er afgørende for branchens fremtid.

Afslutningsvis vil jeg opfordre mine kolleger i frisørbranchen: Vær ikke bange for at miste kunder ved at sætte fair priser. Hvis vi leverer kvalitetsarbejde, vil vores kunder forstå og værdsætte den værdi, vi tilbyder. Lad os sammen arbejde for en branchens sundhed og vores faglige stolthed.

Tilbage til blog